dijous, 7 de juny del 2012

El Club de Vela Blanes guanya el concurs per l’adjudicació del Contracte de gestió de la concessió de la dàrsena esportiva del port de Blanes

El projecte del Club de Vela ha rebut la valoració positiva de Ports de la Generalitat, òrgan encarregat de tramitar l’adjudicació 

Després del període de tramitació del concurs per a la nova adjudicació d’aquesta concessió, la proposta del Club de Vela Blanes ha resultat l’adjudicatària. El Club de Vela Blanes es va fundar l’any 1942 i des de llavors ha dut la seva activitat al port de la població de qui pren el nom. Aquesta adjudicació li permetrà continuar duent la seva activitat durant almenys els propers 25 anys. 

El projecte del Club de Vela Blanes plantejava diferents reformes en les instal·lacions com ara una reforma interior de la dàrsena, modificant les mides dels amarradors i fent accessibles els pantalans a persones amb mobilitat reduïda. També l’enllumenat és objecte de revisió per adaptar-lo a criteris de sostenibilitat energètica i mediambiental. La zona del Club i l’Escola de Vela també s’aprofitaran de les millores apuntades al projecte amb un nou edifici que contindrà noves aules, un gimnàs i un hangar per a les embarcacions, ampliant-se el passeig a sobre el port i instal•lant un ascensor per facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. A la part exterior de la dàrsena també s’hi desenvoluparan uns nous amarratges. Per altre part, és realitzarà un nou accés per vianants en el contradic de ponent i per sobre la platja. 

Per altra banda, l’objectiu social del Club de Vela i el seu compromís amb la promoció d’aquest esport continuen intactes donat que formen part del nucli de l’entitat. Per tant, els projectes socials com ara l’escola de vela, l’escola esportiva, l’IES de la Vela, la promoció de la vela adaptada, etc. continuaran endavant.