dissabte, 30 de juny del 2012

Conferència “Com és el Fons Marí prop del Canó de Blanes”

Una trentena de persones varen assistir el passat 30 de juny a aquesta xerrada sobre una de les zones més interessants del Mediterrani i en la qual es va detallar què s’hi troba i com hi treballen els submarinistes

L’aula polivalent de Club de Vela va ser, una vegada més, l’escenari d’una de les xerrades que desperta més interès sobre l’entorn marí més proper. En concret, el del Canó de Blanes. La ponència va anar a càrrec de Carolina Campillo Campbell, biòloga del CESC, el Dr. Carlo Tidu, biòleg del CESC, Núria Feu i Castany, presidenta del CESC I DEL Dr. Joan Mora, president de s’Agulla (entitat dedicada a l'estudi i la divulgació del coneixement sobre el nostre entorn natural).

A la xerrada, d’una hora de duració, es va parlar entre d’altres de les gorgònies presents al canó de Blanes i de l’estudi realitzat pel Club Esportiu Subaquàtic Calella i l’Entitat Ambiental S’Agulla de Blanes que ha permès conèixer una mica més el fons marí de la zona de Blanes fins a una profunditat de més de 50 metres. L’estudi es va començar fa prop d’un any. L’objectiu era estudiar amb més profunditat una zona on no s’hi arriba habitualment bussejant, ja que la profunditat ho fa molt complicat. El fons marí més pròxim a la superfície es troba més malmès i explotat sobretot per l’activitat humana (concretament turística).
A la zona del canó s’hi ha trobat un camp de gorgònies que són uns organismes colonials. La majoria del terreny és grapissar, una barreja de sorra amb petxines trencades, però també s’hi troben esponges i pocs coralls. Per a la conservació del fons del canó s’ha de tenir en compte l’extensió del terreny i també la implicació ciutadana.
L’Entitat Ambiental S’Agulla es dedica a la realització d’estudis ambientals des de l’any 2005, mentre que el Club Esportiu Subaquàtic Calella fa més de 30 anys que porta a terme activitats submarinistes.